Waarom laten wij bomen planten via Trees for the Future?

Arjan

Blog

Wereldwijd zijn er tientallen organisaties die zich bezighouden met het planten van bomen en/of het behouden van bestaand bos. Het is dan ook makkelijk om door de bomen het bos niet meer te zien. Welke organisatie past het beste bij mijn doel? unFootprint heeft een lijst opgesteld met meer dan 30 uitgangspunten en criteria die we gebruiken om boomplantpartners te beoordelen.

Wat zijn de voordelen van Trees for the Future?

Bijdrage aan Sustainable Development Goals
Sustainable Development Goals zijn 17 doelstellingen voor de wereld in 2030, opgesteld door de Verenigde Naties en ondertekend door bijna elk land. De aanpak van Trees for the Future heeft een meetbare positieve impact op 9 van deze Sustainable Development Goals!

  1. No poverty;
  2. Zero hunger;
  3. Good Health and well-being;
  4. Decent work and economic growth;
  5. Reduced inequalities;
  6. Responsible consumption and production;
  7. Climate action;
  8. Life on land;
  9. Partnership for the goals.

Forest Garden Approach minimaliseert kans op illegale kap
Bij de meeste betaalbare boomplantacties worden bomen geplant op grond van de overheid. Hoewel officieel niemand aanspraak maakt op de grond, kan het zijn dat sommigen toch claimen aanspraak te maken op de grond. Ook kan het kappen van bomen een inkomstenbron zijn voor een nabijgelegen dorp. Omdat Trees for the Future bomen plant op vrijwillige basis en op de grond van de boer, is het duidelijk van wie de grond is en worden de bomen beschermt.

Betrouwbare organisatie
Trees for the Future bestaat al sinds 1989. Ze hebben in die tijd veel expertise opgebouwd en werken samen met UNITAR van de Verenigde Naties om deze expertise te delen. Trees for the future is een non-profit organisatie gevestigd in de Verenigde Staten. Door de regelgeving zijn zij verplicht elk jaar exacte informatie vrij te geven over hun inkomsten en uitgaven.

Meest kosteneffectieve manier om bomen te planten
De unieke Forest Garden Approach is de meest kosteneffectieve manier om bomen te planten. Dit is belangrijk wanneer je de boom als duurzaam gebaar richting je klant uit je marge wil financieren.

Bomen door het jaar heen planten
Elk klimaat kent een bepaald seizoen die optimaal is voor het planten van nieuwe bomen. Trees for the Future werkt zowel in west als oost Afrika in verschillende type klimaten. Hierdoor kan een groot deel van het jaar bomen worden geplant. Een bestelling leidt gemiddeld in een maand tot een boom in de grond!

Diversiteit in boomsoorten
Trees for the Future plant een breed pallet aan bomen. Dit is positief voor de biodiversiteit. Bovendien zijn de bomen minder gevoelig voor plagen dan bomen geplant in een monocultuur.

Plaats een reactie

Word ook onderdeel van de unFootprint community!